top of page

BRUNYOLS DE L'ÀVIA ROSAIngredients:

3,8 quilos de farina, 24 ous, 500 grams de sucre, peles de 4 llimones, 100 grams de matafaluga en gra (50 gr.) i en pols (50 gr.), 200 grams de llevat de París, 3 sobres de llevat químic (royal), 60 grams de midó de blat de moro (potax), 1 cullerada de greix de porc, 1/4 de litre d'anís dolç, 1/2 got d'oli de gira-sol, una culleradeta de sal.Preparacions prèvies:

- En mig litre d'aigua es fa bullir tota la matafaluga i es cola. Un cop colada, s'afegeix el greix, l'oli, la sal i el sucre. Es barreja fins que quedi desfet.


- En dos bols cal separar les clares dels rovells. I muntar les clares a punt de neu.


- Desfem el potax amb l'anís.


- Rentem i ratllem les quatre llimones.Preparació:

A la palangana, posem la barreja inicial de matafaluga. Un cop és tèbia es desfà el llevat de París. És important que no estigui massa calenta, ja que mataria el llevat i després no faria la seva funció.


Seguidament, afegim la ratlladura de llimona, els rovells, i la barreja d'anís. Anem desfent amb les mans tots els ingredients de la palangana conjuntament. Afegim també les clares muntades a punt de neu i continuem barrejant.


Opcional: si t'agrada el gust de la matafaluga, pots afegir tres cullerades de gra de matafaluga que prèviament has colat.


Es va afegint la farina mica amb mica passant-la pel colador abans d'arribar a la palangana. Amb el primer quilo de farina que afegeixes, inclous els sobres royal. Es va amassant-ho sense parar. Com més amassat, millor.


Cal valorar quanta farina afegeixes. Quan veus que la massa se't desenganxa de la palangana no caldrà afegir més farina.


Afegim oli de gira-sol tot voltant i sota la massa perquè quedi del tot desenganxada de la palangana.


Senyar els Brunyol:

  • Qui t'ha fet néixer, que et faci créixer.

  • Qui t'ha fet llevar, que faci un bon pa.

  • Gloriós Sant Ramon, que et doni un bon forn.

  • Gloriós Sant Julià, que sigui un bon pa.


Amb una habitació fosca i sense corrent d'aire posar la massa amb una estufa i anar revisant com creix. Un cop triplica la seva mida està llesta. Aproximadament són dues hores d'espera.


L'últim pas és fregir els Brunyol. Agafar un pessic de massa, estirar-la, foradar el mig i tirar-lo a l'oli roent. Si l'oli és calent o està a la temperatura adequada, el Brunyol se submergirà i després flotarà fent bombolletes. Deixar torrar i girar. Posar a escórrer amb paper. Enfarinar amb sucre glaç, sucre o barreja de sucre i canyella.


Recordatori: Es poden congelar immediatament.


Surten aproximadament 400 brunyols!!!!!

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page